La recepta: Espinacas a la catalana

Aquest setembre toca posar-se les piles i tornar a l’alimentació bona i sana. Un dels aliments de temporada són els espinacs i avui us portem una de les receptes més bones i tradicionals catalanes que coneixem: Espinacs a la catalana.

Dificultat: Baixa
Temps
: 30 minuts
Ingredients:
2 manats d’espinacs frescos que són boníssims a Fruites i Verdures Nicolás y Andrés
2 dents d’all
20gr. Panses remullades, que podeu trobar a Surinyach Pasta i Gra
20gr. Pinyons també de Surinyach Pasta i Gra
oli d’oliva verge,
pebre
sal

Elaboració:
1. Per començar, netegem bé els espinacs. Normalment tenen molta sorra, així que ho haurem de fer a consciència.

2. Un cop nets, els tallem una mica i els posem a bullir en una olla amb aigua i sal. Els afegim quan l’aigua comenci el bull i els deixem 10 minuts.

3. Un cop bullits, els escorrim bé. Un truc és premsar-los directament en l’escurridor amb una forquilla. Els deixem reposar perquè treguin tot el líquid.

4. Agafem les dents d’alls, els pelem i els laminem. Posem una paella amb un raig d’oli i els daurem. Reserveu-los perquè no es cremin.

5. A la mateixa paella, afegim els pinyons. Hem d’estar atents perquè es cremen molt ràpid.

6. Un cop dauradets, afegim els espinacs, les panses i l’all. Ho barregem bé i ho mesclem bé. Ho saltegem una mica i ja està llest per servir.

Observacions

Aquest plat podria ser un plat únic d’un àpat, però si voleu afegir una mica de carn, es pot posar una mica de cansalada viada o pernil salat per acompanyar.

També li podeu incorporar una mica de ceba caramel·litzada.