La recepta: Coca de Sant Joan

El mes de juny ve marcat per l’arribada de l’estiu i també per la celebració de la nit més curta de l’any: La revetlla de Sant Joan. Com és tradicional, per celebrar la nit, es fan fogueres, es tiren petards i es menja coca de Sant Joan. Per això, si aquest any voleu sorprendre els vostres convidats, amics o família, us deixem la recepta de la coca!

Dificultat: Mitjana
Temps: unes 3 hores (depèn de la fermentació de la massa)

Ingredients:
250 g de farina (Mercadona)
55 g de sucre (Mercadona)
55 g de mantega (Mercadona)
2 ous frescos (Dandebio)
20 g de llevat premsat (Mercadona)
Pell de llimona ratllada (Fruites i verdures Nicolàs i Andrés)
Un quart de litre de llet (Mercadona)
1 branca de canyella (Mercadona)
25 g de pinyons (Pasta i gra)
Anís mòlt (Mercadona)
200 g de fruites confitades (meló, taronja, cireres…) (Pasta i gra)
Elaboració:
1. Per començar, desfem el llevat amb llet tèbia en un bol. Tot seguit, hi afegim 3 cullerades de farina i ho barregem fins a fer una massa llisa. Ara ho deixem reposar fins que hagi doblat el volum.
2. Mentrestant, agafem la farina que ha sobrat, la posem en un bol i fem un forat amb les mans al centre, en forma de volcà, i hi posem la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l’anís.
3. Treballem bé la massa amb la mà o amb una forquilla. Hi afegim la primera massa que ja haurà crescut i continuem treballant-ho fins a obtenir una massa fina i compacta.
4. L’estirem sobre una safata de forn untada amb oli o mantega, mantenint que tingui un gruix d’1 cm aproximadament i forma ovalada.
5. Amb un pinzell, passem un ou per sobre i col·loquem al damunt les fruites confitades, tallades a trossos. Ho deixem reposar fins que dobli el volum.
6. Precalentem el forn a 180º.
7. Finalment, hi tirem els pinyons i sucre pel damunt i cap al forn, uns 20 minuts, i vigilem que no es torri massa.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies