La recepta: Coca de Sant Joan

El mes de juny ve marcat per l’arribada de l’estiu i també per la celebració de la nit més curta de l’any: La revetlla de Sant Joan. Com és tradicional, per celebrar la nit, es fan fogueres, es tiren petards i es menja coca de Sant Joan. Per això, si aquest any voleu sorprendre els vostres convidats, amics o família, us deixem la recepta de la coca!

Dificultat: Mitjana
Temps: unes 3 hores (depèn de la fermentació de la massa)

Ingredients:
250 g de farina (Mercadona)
55 g de sucre (Mercadona)
55 g de mantega (Mercadona)
2 ous frescos (Dandebio)
20 g de llevat premsat (Mercadona)
Pell de llimona ratllada (Fruites i verdures Nicolàs i Andrés)
Un quart de litre de llet (Mercadona)
1 branca de canyella (Mercadona)
25 g de pinyons (Pasta i gra)
Anís mòlt (Mercadona)
200 g de fruites confitades (meló, taronja, cireres…) (Pasta i gra)
Elaboració:
1. Per començar, desfem el llevat amb llet tèbia en un bol. Tot seguit, hi afegim 3 cullerades de farina i ho barregem fins a fer una massa llisa. Ara ho deixem reposar fins que hagi doblat el volum.
2. Mentrestant, agafem la farina que ha sobrat, la posem en un bol i fem un forat amb les mans al centre, en forma de volcà, i hi posem la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l’anís.
3. Treballem bé la massa amb la mà o amb una forquilla. Hi afegim la primera massa que ja haurà crescut i continuem treballant-ho fins a obtenir una massa fina i compacta.
4. L’estirem sobre una safata de forn untada amb oli o mantega, mantenint que tingui un gruix d’1 cm aproximadament i forma ovalada.
5. Amb un pinzell, passem un ou per sobre i col·loquem al damunt les fruites confitades, tallades a trossos. Ho deixem reposar fins que dobli el volum.
6. Precalentem el forn a 180º.
7. Finalment, hi tirem els pinyons i sucre pel damunt i cap al forn, uns 20 minuts, i vigilem que no es torri massa.