L’entrevista: Oscar Valverde de Kiki’s Frankfurt Cerveseria

L’entrevista: Òscar Valverde de Kiki‘s Frankfurt – Cerveseria

L’Òscar és el propietari de Kiki‘s Frankfurt – Cerveseria. És un emprenedor montgatí que va començar la seva experiència com a empresari de restauració amb una guingueta a la platja de Montgat.

Bon dia Òscar, explica’ns una mica qui ets i d’on surt la teva experiència en restauració:
Vaig néixer a Badalona però de molt jove vaig venir a viure a Montgat on pràcticament he treballat tota la meva vida. M’agrada aquest poble i la seva gent, són clients exigents però també agraïts i fidels. Durant tota la meva trajectòria empresarial a Montgat he fet bons clients però sobretot he fet molt bons amics.

Ja fa quasi un any i mig que formeu part d’El Mercat de Montgat, com està sent l’experiència?
En el seu moment vaig creure que era una gran oportunitat, el Mercat era un bon projecte i vaig decidir pujar-me al carro. Com tot nou projecte hi ha riscos, però avui estic content dels resultats.

Kiki‘s Frankfurt s’ha convertit en aquest temps en un punt de trobada de referència en el poble tant de joves com adults. Què és el que oferiu?
El nostre és un producte senzill, per a tots els públics i per a totes les butxaques.
Fem uns bons entrepans i tapes, tenim una carta variada de cerveses i intentem donar un bon servei.
Bon producte i bona atenció, sempre he pensat que menys és més.

I també teniu una part important de cerveseria, quin tipus de cerveses podem trobar?
A poc a poc anem introduint referències noves, artesanes, d’importació, nacionals, negres, sense gluten, i un llarg etc, fins a 70 referències algunes valorades com les millors del món. És un món molt interessant on el públic cada cop té més culturilla cervesera.

Òscar, ja tens uns quants anys d’experiència en el sector de la restauració, quin creus que és el secret per poder tenir l’èxit que estàs tenint aquí a El Mercat de Montgat?
Crec que és molt important centrar el teu projecte a fer poques coses però ben fetes, i diferenciar-te de la resta, després sempre tens temps per créixer.

Quins horaris feu?
Obrim cada dia de la setmana. De dilluns a dissabte de 8.30 a 00h i els diumenges d’11 a 00h

Explica’ns quin és el plat o tapa que ens recomanes tastar? I la cervesa?
Hamburguesa amb formatge i ceba, jo sóc de clàssics! Però qualsevol entrepà de la carta és un encert.
Amb les cerveses sempre recomano les de barril, amb la millor temperatura i els ingredients més naturals i pels més exigents l’Affligem triple cervesa d’Abadia de Bèlgica amb més de 1000 anys.

També sou un dels comerços que més activitats realitzeu: festes, música en directe, etc. Teniu algun esdeveniment pensat a curt termini que ens pugueu avançar?
Sempre m’ha agrada’t que la gent s’ho passi bé als meus locals, per això intento fer activitats per donar un extra. Aquest estiu volem actuacions musicals en petit format pels dissabtes a la tarda i alguna festa promocional de birres i productes.

Òscar explica’ns una mica més sobre la teva trajectòria professional. Com et vas iniciar al món de la restauració?
La meva experiència en el món de la restauració es remunta als meus pares, de molt jove ja treballava amb ells al “Venti”, un bar del barri del Turó del Mar a Montgat. Després he tingut una llarga trajectòria a les guinguetes de la platja de Montgat, on vaig començar la meva aventura empresarial, i després més bars i restaurants fins a arribar al Kiki‘s.

I el Frankfurt Kiki‘s, què et va motivar per iniciar aquest projecte?
Vaig descobrir el projecte del Mercat per casualitat, acompanyant a altres persones que estaven interessades, de seguida vaig veure que era un projecte molt necessari per a aquest poble i vaig voler participar amb el meu granet de sorra.

Per acabar, et plantegem el gran debat dels consumidors de tapes: Les braves s’han de menjar amb salsa brava o amb allioli?
Per a mi les braves s’han de menjar amb la salsa que més t’agradi però sempre amb bona companyia.

Moltes gràcies Òscar!