Amanida de cigrons amb vinagreta

Fotografia: lacuinadelestany

Amanida de cigrons amb vinagreta

 

Per fi ja tenim aquí el bon temps primaveral i el caloret, per això aquest mes us proposem un plat fresc i lleuger: Una amanida de cigrons amb vinagreta.

A més, és molt fàcil i ràpida de fer i us vindrà de gust per qualsevol dinar.

 

Dificultat: Fàcil

Temps: 30 minuts aproximadament

Ració: Per a 4 persones

 

Ingredients:

– 700 grams de cigrons cuits que podeu trobar a l’Oliveta

– Una ceba tendra picada que podeu trobar a Fruites i Verdures Nicolás i Andrés

– Oli d’oliva verge, que estan boníssims a l’Oliveta

– Vinagre de Mòdena de Mercadona

– Sal

– Mostassa de Mercadona

– Dos ous, que els podeu trobar frescos i ecològics a Dandebio

– Una llimona de Fruites i verdures Nicolás i Andrés

– Una safata de tomàquets xerris de Mercadona

– Pebre negre en pols

– 50 grams de cogombrets en vinagre de Mercadona

– Un manat de porradell que podeu trobar a Mercadona

 

Recepta

1. En primer lloc bullirem els ous. Perquè quedin perfectes, molts cuiners ens aconsellen posar l’aigua a bullir amb l’ou a dins i quan comenci a bullir, retirem l’olla del foc i la tapem. Deixem 6 minuts que l’ou s’acabi de coure i ja estarà llest.

2. Ficar en un bol gran, un raig de vinagre, una culleradeta de mostassa, un raig de suc de llimona, els cogombrets trossejats, els ous bullits i trossejats, els tomàquets xerris, i la ceba també a trossets.

3. Tot seguit, s’afegeix un raig d’oli d’oliva i amb un batedor es barreja tot uns quants segons fent una vinagreta homogènia. Seguidament, posem els cigrons i barregem amb compte per unificar la vinagreta i l’amanida.

4. Finalment, abans de servir-ho a taula, s’afegeix el porradell a trossets per damunt fent que cobreixi tota la zona del plat, i ja estarà llest per llepar-se els dits.

 

Observacions: Aquesta amanida també es pot repetir amb mongeta seca. És un plat que amb una bona quantitat serveix com a plat únic.

Leave a Comment