Per què esterilitzar el teu gat. Motius i beneficis

La primavera és la temporada principal en la qual es desenvolupa el cel dels gats. Si els propietaris dels gats no tenen intenció de fer-los criar, és important que es plantegin l’esterilització d’aquests, ja que poden evitar molts problemes.

Evites embarassos no desitjats: Els gats són animals extremadament fèrtils, de fet hi ha gates que poden tenir diferents cels durant l’any. En cada embaràs normal, poden arribar a tenir 10 cadells, Al final, es crea una superpoblació de gats, que molts cops s’acaben abandonant al carrer.
– No es desenvoluparan els comportaments típics dels gats en cel: Els gats mascles no tindran la necessitat d’escapar-se de casa contínuament ni de posar-se en baralles. Tampoc aniran fent-se pipi a totes les cantonades de casa per marcar. En el cas de les gates femelles, no miolaran desesperadament durant tot el dia per atraure els gats, escapar-se de casa o buscar carícies contínuament.
– El gat estarà molt més tranquil a casa: Com que no tenen els canvis hormonals, estaran molt més a gust i tranquils a casa. Els comportaments agressius d’alguns gats són provocats per la testosterona i amb l’esterilització desapareixen. Que estiguin més tranquils no significa que deixin de ser juganers o es tornin extremadament afectuosos, però sí que es calma el seu caràcter.
– Evita problemes de salut: Per una banda, s’evitaran les malalties de transmissió sexual i, a més, amb les gates disminueix el risc de tumors d’úter i de mames.

A 1+delafamilia acaba de començar la campanya d’esterilització de gats durant tot el mes d’abril a preus molt especials.

Font: https://www.petdarling.com/