Faves a la catalana

Ja ha arribat la primavera, i tornen les fruites i verdures d’aquesta època, que ja trobàvem a faltar. Una d’aquestes són les faves, boníssimes i que podem consumir de moltíssimes maneres diferents.

Nosaltres optarem per preparar avui un plat típic de la cuina local que s’ha fet a les cases des de fa molts segles i a més és boníssim i nutritiu. Això si, com a plat únic, ja que porta els nutrients suficients per a un àpat normal.

Dificultat: Mitjà

Temps: Menys d’una hora

Ració: Per a 4 persones

Ingredients:

500 g de faves que pots trobar a Fruites i Verdures Nicolás i Andrés
40 g de ceba tendra de Fruites i Verdures Nicolás i Andrés
40 g d’all tendre de Fruites i Verdures Nicolás i Andrés
80 g de sofregit que podeu trobar al Mercadona
3 dl de brou d’aviram de Mercadona
1 dl d’anís sec de Mercadona
6 fulles de menta
200 g de bull de Xarcuteries Bosch
70 g de cansalada de Xarcuteries Bosch
200 g de botifarra de Xarcuteries Bosch
1 dl d’oli d’oliva
sal i pebre

Recepta:

• El primer que hem de fer és preparar la cansalada, tallada a daus i salpebrada i la botifarra en rodanxes. Seguidament, agafem una cassola, hi posem oli i hi sofregim la carn.
• Seguidament, quan la botifarra i la cansalada ja estiguin rossejades, hi afegim l’all tendre i la ceba tendra tallats a trossets.
• Quan ja ho tinguem tot dauradet, hi afegim l’anís i ho deixem reduir a foc suau uns 10 minuts.
• A continuació, hi posem la menta tallada a la juliana, les faves i el sofregit i ho remenem, deixant-ho coure un parell de minuts a foc fort.
• Quan ja sigui cuit, ho cobrim tot amb el brou, ho rectifiquem de sal i pebre, abaixem el foc i ho deixem coure durant 10 minuts amb la cassola tapada.
• Finalment, hi afegim el bull de faves tallat a rodanxes, ho deixem coure un minut més i ja estarà llest per emplatar.

Observacions:

A qui li agradi, també hi pot afegir pèsols i un tros de xoriç. També una copa de vi negre.

 

Foto: renzogourmet

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies