Faves a la catalana

Ja ha arribat la primavera, i tornen les fruites i verdures d’aquesta època, que ja trobàvem a faltar. Una d’aquestes són les faves, boníssimes i que podem consumir de moltíssimes maneres diferents.

Nosaltres optarem per preparar avui un plat típic de la cuina local que s’ha fet a les cases des de fa molts segles i a més és boníssim i nutritiu. Això si, com a plat únic, ja que porta els nutrients suficients per a un àpat normal.

Dificultat: Mitjà

Temps: Menys d’una hora

Ració: Per a 4 persones

Ingredients:

500 g de faves que pots trobar a Fruites i Verdures Nicolás i Andrés
40 g de ceba tendra de Fruites i Verdures Nicolás i Andrés
40 g d’all tendre de Fruites i Verdures Nicolás i Andrés
80 g de sofregit que podeu trobar al Mercadona
3 dl de brou d’aviram de Mercadona
1 dl d’anís sec de Mercadona
6 fulles de menta
200 g de bull de Xarcuteries Bosch
70 g de cansalada de Xarcuteries Bosch
200 g de botifarra de Xarcuteries Bosch
1 dl d’oli d’oliva
sal i pebre

Recepta:

• El primer que hem de fer és preparar la cansalada, tallada a daus i salpebrada i la botifarra en rodanxes. Seguidament, agafem una cassola, hi posem oli i hi sofregim la carn.
• Seguidament, quan la botifarra i la cansalada ja estiguin rossejades, hi afegim l’all tendre i la ceba tendra tallats a trossets.
• Quan ja ho tinguem tot dauradet, hi afegim l’anís i ho deixem reduir a foc suau uns 10 minuts.
• A continuació, hi posem la menta tallada a la juliana, les faves i el sofregit i ho remenem, deixant-ho coure un parell de minuts a foc fort.
• Quan ja sigui cuit, ho cobrim tot amb el brou, ho rectifiquem de sal i pebre, abaixem el foc i ho deixem coure durant 10 minuts amb la cassola tapada.
• Finalment, hi afegim el bull de faves tallat a rodanxes, ho deixem coure un minut més i ja estarà llest per emplatar.

Observacions:

A qui li agradi, també hi pot afegir pèsols i un tros de xoriç. També una copa de vi negre.

 

Foto: renzogourmet