Les Mones de Pasqua, el Bacallà i altres tradicions de Setmana Santa a El Mercat de Montgat

Aquest any la Setmana Santa es celebra del diumenge 25 de març a l’1 d’abril i els nostres paradistes ja comencen a preparar tot perquè podeu gaudir de les tradicions ben a prop de casa. Voleu saber què és el que podreu trobar a El Mercat de Montgat? Us deixem un petit llistat:

1. Les Mones de Pasqua de Can Soler: Tradicionalment, la Mona de Pasqua és un dolç esponjós que se sol menjar el Dilluns Sant per celebrar que s’acaben les abstinències de la Quaresma. El Padrí li ha de regalar al seu fillol, que després, segons la tradició, la menjaran tots junts. Antigament, les mones eren fetes de pa de pessic i al mig portaven un ou bullit. Actualment, es fan de molts gustos i formes i es decoren amb plomes, ous de xocolata i figures de personatges coneguts, siguin de dibuixos animats o reals. A Can Soler podeu trobar diferents tipus de Mones de Pasqua i totes boníssimes. El nostre consell: que les reserveu abans per no quedar-vos sense la vostra.

2. El bacallà: Tot i que actualment no se celebra tant, abans per Setmana Santa i la Quaresma estava restringit el consum de carn. Un dels aliments més comuns per substituir el segon plat era el Bacallà. Hi ha moltes formes de menjar bacallà: Sec, en brandada, bunyols, esqueixada i en croquetes són molts bons exemples i els trobareu boníssims a l’Oliveta.

3. L’escapadeta a la naturalesa: Setmana Santa arriba amb la primavera i els pocs dies festius que hi ha molts cops s’aprofiten per fer una petita escapada a l’aire lliure. Si teniu mascotes, a 1+delafamilia trobareu diferents eines i recursos perquè l’escapada sigui perfecta.

4. Els àpats en família: Aprofitant que els nens tenen tota la setmana lliure i els adults tenim alguns dies, ens agrada passar temps amb la família en dinars i sopars familiars. A El Mercat de Montgat podràs trobar diferents espais on gaudir de la bona teca: Kiki’s Frankfurt o a Cuina de Mercat.  

 

Esperem que amb aquests consells gaudiu d’una Setmana Santa genial!