La recepta: Bacallà amb samfaina

Arriba la Setmana Santa i és tradició evitar el consum de carn el Divendres Sant. Per aquest motiu, avui us portem un plat de bacallà fàcil de fer i boníssim per poder substituir la carn durant el dinar.

Dificultat: Fàcil

Temps: Menys d’una hora

Ració: Per a 4 persones

 

Ingredients:

4 trossos de bacallà fresc de Peix Viu Andreu

2 pots de tomàquet natural triturat de Mercadona

1 pebrot vermell de Fruites i Verdures Nicolàs i Andrés

1 pebrot verd Fruites i Verdures Nicolás i Andrés

1carabassó Fruites i Verdures Nicolás i Andrés

1 ceba grandeta Fruites i Verdures Nicolás i Andrés

1/2 albergínies Fruites i Verdures Nicolás i Andrés

1 culleradeta de sucre

Un grapat de panses de Pasta i Gra

Oli d’oliva de l’Oliveta

1 got d’aigua

Una mica de farina

Sal

 

Recepta:

1. Primer de tot preparem les verdures. El pebrot vermell i el verd els piquem a trossos mitjans i el carabassó, la ceba i l’albergínia a daus.

2. Després passem el bacallà amb una mica de farina, escalfem oli en una cassola i sofregiu el bacallà fins que quedi doradet. El reservem.

3. A la mateixa cassola sofregim lleugerament la verdura. Comencem posant la ceba i quan estigui una mica feta i comenci a agafar color, hi posem l’albergínia, el carabassó i els pebrots i ho passem una mica per l’oli, fins que agafi color. Seguidament, hi posem el tomàquet cru i deixem que vaig fent-se durant uns 15 minuts. Si veiem que es queda sec, hi posem una mica d’aigua.

4. Passats aquests 15 minuts, afegim el bacallà amb la samfaina i el grapat de panses i ho deixem coure uns 5-6 minuts més i ja estarà preparat per servir!

 

Observacions:

Aquest és un segon plat, però que si es fa una mica d’aperitiu de primer, queda un àpat de celebració perfecte. També es pot acompanyar amb un bon plat de musclos.